Celkový počet zobrazení stránky

utorok 18. januára 2011

Krátka predzvesť jari

Z počasia týchto dní začínam byť v rozpakoch, raz neviem či je to vtip alebo sa matka príroda na nás už vážne naštvala (nie že by som sa jej čudovala). Úplne neplánovane sa mi dnes podarila malá prechádzka v okolí budúceho bydliska môjho brata a tak som si všimla, že v mnohých záhradkách už rašia kvietky, ktoré ešte mali spinkať. A tak úplne tematicky ma doma čakal nový katalóg, ktorý si budem v posteli listovať a plánovať čo nového do záhrady. Je pravdou, že práve s rastlinkami tejto firmy naozaj nemám dobré skúsenosti, ale zaradili do ponuky novinku - pravé vasabi a to ma fakt láka .

Náhodou aj doma už máme prvé "zelené" - ako obvykle žeruchu. To je super rastlinka, rastie rýchlo, stačí jej vata a trocha vody a posekaná na maslový chlebík, do polievky či do šalátu nemá chybu.


A keďže som nadobudla pocit, že jar je blízko, začala som likvidovať letné zásoby z mrazáku :) Vždy mám zo seba dobrý pocit, keď používam na varenie niečo mojou rukou dopestované, natrhané atď....Ja viem, takmer každý z nás si zarába na svoje živobytie sám, ale toto je iný pocit, pričiniť sa konkrétne o samotnú potravu, to je pocit užitočnosti!


 A tak aspoň malá časť ríbezlí putovala z mrazáku na koláč


AAAAAAAAAA hotovo

Dobrú chuť :)

1 komentár:

  1. Zdenka, v prvom rade držím palce na štartovacej čiare a prajem Tebe a Tvojmu blogu veľa sledovateľov, pretože ich návštevy a komentáre sú balzamom na dušu a dávajú nám pocit, že nám niekto rozumie a že našu prácu = lásku chápe:)
    Privolávaš pekne jar žeruchou - jej pravým symbolom. Wasabi milujem a ktovie, či sa tomuto zelenému chreníku bude dariť aj u nás...som zvedavá na výsledky:) Budem tu musieť zrejme chodiť na návštevu počas dňa, lebo večer sa takéto dobroty nemôžem pozerať bez návštevy chladničky:)
    Pekný večer! Janka

    OdpovedaťOdstrániť