Celkový počet zobrazení stránky

štvrtok 31. decembra 2015

Posledné hodiny

Stúpajúca kvalita prežívania, klesajúca kvantita písania :)

Stacy je na nervy z delobuchov, ja by som hádam radšej už spala. Ale človeku to nedá, tak už teda počkám na tú polnoc.Roztiahli sme v obývačke gauč, aby sme mohli všetci spolu pozerať telku. Ako dieťa som to s našimi milovala. Lenže vtedy v tej telke bolo čo pozerať :( A mali sme obrovské poháre, do ktorých sme aj my dostali pár kvapiek ružového šampusu. A ten voňal. A jednohubky...mávali sme ich nozaj len na Silvestra. A všetko to bolo akosi slávnostnejšie.

Uplynulé dni čistá pohoda, návštevy, prechádzky, rozprávky, spoločenské hry, stavebnice, knihy...



vyrábali sme bomby do kúpeľa
zdravé mlsotky od Robka :)


v Malackách bol toho roku prenádherný a obrovský vianočný stromček


a toto už je náš nový anjel

a príroda blázni



A uplynulých 12 mesiacov? Extrémne výkyvy. Pridobré a prizlé, takmer nič medzi tým.
A (takmer) všetko dobre dopadlo. 











Pikantná bodka na záver - novoročný pozdrav od (teraz už bývalého) zamestnávateľa. Neverila by som. A som naozaj rada, že sme to vzájomne zvládli takto .Odchod typu pálim mosty je vlastne zlyhaním. 
Do nového roku vstúpim tentoraz bez akýchkoľvek "otvorených úloh". Žiadny zásadný cieľ, len želanie, nech  všetko ostane tak, ako to je. Nech sme zdraví a spokojní. Viem, že i to je dosť neskromný wunsch.

Želám vám všetkým nádherný, mierový rok 2016 v znamení lásky, rodinnej pohody, zdravia a porozumenia. 

Ten môj začína v zelenej farbe nádeje.



nedeľa 27. decembra 2015

Vianoce

Krásne a pokľudné. S ľudmi, ktorých milujem. Bohaté a farebné. Dojemné.


Niekoľkonásobné. 
Najskôr s Katkovcami, potom s mojou maminkou a bratom a jeho rodinkou, ďalší deň s Igorkovou maminkou a jeho bratom s rodinkou.

konečne sme odskúšali raclett
celkom milá alternatíva grilu v zimnom čase


prskavkovali sme 


vianočná kytica z bielych amarylisov
neustále sa mení, otvára ďalšie kvety





nemám ešte fotky spodstromčekové, ale aspoň túto, 
kde je Miška ako upírka so svietiacimi očkami

Chcem si to pamätať. To, že sme tu všetci boli, že nikto nebol v nemocnici, že nikto nemal špeciálnu pooperačnú diétu. To, že tento rok sme stromček stavali s úplne inými pocitmi ako v roku minulom. To, ako ma tento rok príjemne prekvapila moja maminka, ale i napríklad maminka môjho drahého, ktorá nemá rada zvieratá a napriek tomu pustila našu Stacy do obývačky a i kúsok torty od nej dostala :) To, že malinká Zuzinka už vnímala vianoce a evidentne sa jej páči môj drahý a naša Stacy. To ako naša Emi babičku rozplakala svojim vianočným listom. Ako sa obe bambulky tešili darčekom. Ako mi Emi darovala rozprávku, ktorú o našej rodine napísala. Aj to, ako sa tu slastne povaľujeme, hráme Activity, pozeráme rozprávky a sme jednoducho šťastní.

ĎAKUJEM!

piatok 18. decembra 2015

Ako sa Vianočka dala poistiť proti pripáleniu


Ja osobne si túto čarokrásnu rozprávočku nepamätám z môjho detstva, ale Emi ju objavila a dokolečka pozerá.

A táto fešanda, tá už je naša.


Posledné dni som schválne nepísala. Jednak som mala neskutočne nabitý program, jednak som ochorela a energia bola nedostatkovým tovarom, ale hlavne, prežívala som dni neskutočné nabité emóciami. Preliala som hektolitre sĺz od dojatia. Život je krásny a smutný zároveň. 
Opäť raz uzatváram jednu kapitolu pracovného života a neviem prečo je to práve tentoraz tak ťažké.  Ale asi kvôli ľuďom. Ja viem, že som sa rozhodla správna, že to , čo budem robiť teraz som si veľmi priala, že budem mať mnohé veci jednoduchšie a výhodnejšie, ale...ALE...toto bola ťažká rozlúčka, veľmi. Ale to všetko , čo som si vypočula na rozlúčku, to všetko hreje na srdci . Ďakujem!
Nezabudnem....


A medzitým u nás doma pokračuje seriál Vianoce :)) Minulý víkend sme aj s babičkou boli omrknúť súťaž o naj tortu vyhlásenú časopisom Slovenka. Niektoré boli naozaj famózne.




aj doma sa pečenie pohlo.





víkendové raňajky do postele pre naše bambule


v tých miskách mali kašu z ovsených vločiek s medom a jabĺčkom


a tiež sme mali naozaj krásny vianočný večierok v škole. Klobúk dolu, program vyše hodiny a pol. Krásne vyzdobené, krásne pripravené, občerstvenie ...užili sme si to. A tiež našu herečku. V poslednej dobe nacvičili viacero divadielok a ja fakt nechápem, to decko sa ani na sekundu nezasekne trémou. Netuším po kom to je...


krupica vonia aj Stacy 


Tak želám všetkým krásny posledný adventný víkend! 

streda 9. decembra 2015

Všetko naj, Láska!

Moje zlato má dnes narodky. A urobili sme si krásny deň, vrátane napríklad takej exotiky, že sme spolu prvý raz boli v 5D kine...ja viem, smiešne, ale pre nás zážitok. Vybrali sme si, našťastie, detský príbeh so snehuliačikmi - a aj tak sme mali čo robiť:)) A potom podvečer jedno nádherné, ľudské stretnutie po rokoch - ešte stále je mi teplo na duši.

Včera sme s deťmi večer popri vianočných koláčikoch stihli narýchlo tatinkovi aj tortičku upiecť,


Ale toto všetko úplne zatienil večerný šok - vypadlo nám kúpeľnové okno. Rovno do vane, ktorú len pár minút predtým Miška opustila. Nemôžem na to ani myslieť, čo by sa stalo...
Do šľaka je toto normálne? 


Takto sa rozpadol pánt. A ako bonus - rozbil kus vane. Takže už naozaj musím zohnať niekoho na smaltovanie. Ja tú vaňu meniť nechcem, má takmer 80 rokov a je parádne hlboká :(


A hoci ma to štve, som neskonale vďačná, že až tých pár minút po Miške....
Tatinko to provizórne upevnil a zajtra to musíme dať do poriadku, ako aj prekontrolovať pánty na celom dome.

Dobrú nocku bez technických katastrof želám!