Celkový počet zobrazení stránky

piatok 28. februára 2014

1200 kilometrov maďarských

Plánovaný odchod v piatok večer sa nekonal v dôsledku Miškinho zdravotného stavu, ale po pár porciách už spomínaného židovského penicilínu v  sobotu bola jazdy schopná. Našťastie.



cesta dlhá, ale príjemná



cieľ prvého dňa Egerszalók, vzdialenosť od domova cca 366km. Rýchlosť ovplyvnená ťahaním Hugiho.

Po odparkovaní (veľké parkovisko, denný poplatok 450 forintov, čiže čosi cez jedno euro) sme vyštartovali do horúcej vody v Salirise
http://www.egerszalokfurdo.hu/sk/kupele_kupalisko


Tá scenéria je nádherná, uprostred lesov horúce pramene, z ktorých stúpa para, neuveriteľné.
Vnútri celkom slušná výbava, aromabazén, ozvenový bazén, reštika je na prvom poschodí, to sme zistili až pri odchode :( ale neumreli sme hladom :)


pojašili sme sa pod vodou i nad vodou, trojhodinový vstup uletel rýchlo.


nasledoval návrat do Hugiho, kŕmenie divokej vyhladovalej zvery a ukecanie mláďat, aby ostali samé leňošiť a čítať si a dospeláci si vyrazili na nočné kúpanie do plážového kúpaliska.

http://www.egerszalokinfo.hu/strand.html

ide o tri bazény pod holým nebom, pár krokov od parkoviska, z bazéna sme mali priamy výhľad na Huga.


Voda v najteplejšom 39 stupňov, otvorený stánok s pijatikou a langošmi, klobásami, kávou...v tej tme úplne čarovné, otvorené do jednej hodiny rannej. Partie mladých zložený chlast po okraji bazénov, trošku veselší, ale napriek tomu nie nepríjemní. Paráda, za nás asi naj kúpací zážitok z celého týždňa. A potom už do perín, prvá noc na parkovisku. Za to euro čosi super nocľah.









Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára