Celkový počet zobrazení stránky

piatok 28. februára 2014

1200 kilometrov maďarských - deň štvrtý

Cieľ dňa - ZOO Nyíregyháza
http://www.sostozoo.hu/


tak blízko Ukrajine som ešte nebola


ZOO sme našli ľahko, parkovisko parádne, veľké vhodné určite aj na prespatie.

tak toto boli absolútni víťazi, boli sme z nich paf

a potom tá klasika - medvede, levy, tigre, žirafy atď :)
a jedna krááásna kráva
pozrite aké nádherné mihalnice mala




V Nyígeryháze nájdete i kúpele, ktoré ovšem teraz práve rekonštruujú a nádherný skanzen, ktorý je mimosezónne tiež zatvorený. Škoda, vyzeral krásne.




malá prechádzka a smer - Hajdúszoboszló

http://hajduszoboszlo.hu/sk/

asi najväčší kúpeľný komplex v Európe. Verím, že v sezóne a za normálnych okolností paráda. my sme mali smolu, že práve prebiehali stavebné práce a navyše, v zime su vonkajšie bazény mimo prevádzku. Inak id eo obrovský komplex skladajúci sa z kempu, hotela, aquaparku, bazénov, jazier, FKK ostrova, reštaurácii, detských ihrísk atď...len od nás žiaľ priďaleko.
Na recepcii absolútne prázdneho kempu iba tetuš maďarsky hovoriaca...ale milá, rukami nohami vysvetlila, že musíme ísť na recepciu hotela. Točenie s Hugim do hotela fakt sranda..zvládli sme. na recepcii hotela tetuš, čo síce mala základy angličtiny a nemčiny, ale zato takmer žiadne vedomosti o chode kempu..dostali sme kľúče od brán, od sociálnych zariadení a boli sme sami správcami kempu priamo napojeného na všetok ten kúpeľný čurbes. 




Takže z kempu ľahkou prechádzkou okolo jazera, potom dreveným mostom ponad jazero a ste v Aquapalace . Podvečer to ešte šlo, potme cestou späť som mala na mále, na tých tmavých hladinách mi chýbala už len silueta utopenca...asi prestanem pozerávať Vraždy v Midsomeri..

ale Aquapalace naozaj super, bazény ako jaskyňa, rímsky svet, podmorský svet, kinobazén, kde sedíte a pozeráte telku, pričom nad vami hviezdna obloha a neónové svetlo, v ktorom svietia plavky :) Na prvom poschodí detský svet a zopár víriviek. Naozaj  z každého rožka troška. Vod av týchto kúpeľoch smrdí ako Ichtyolová masť.

http://www.wellnesstips.sk/madarsko/hajduszoboszlo-zazitkove-kupele-aqua-palace_60191_0_1.html






potom už len tá hororová cesta späť do Huga


Miška v kempovej kuchynke varila špagety, večera a spinkať. Zvyšok rodiny ešte hral karty a iné hazardy, ja som padla ako hruška.


A spalo sa super. I ke´d toto bol najdrahší nocľah za celú dovolenku, prevyšoval 30Eur. Ja viem, za štyroch a sami v kempe, čo by sme chceli. V cene boli dve športové haly na kúpanie, v Aquapalace majú kempoví hosti alen zľavu 20 percent, ale len na celodenný vstup. V Aquapalace ešte musím pochváliť šikovne vyriešené zamykanie skriniek v šatniach, na čiarkový kód na náramku, nehrozilo stratiť kľúč, dobrý nápad.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára