Celkový počet zobrazení stránky

nedeľa 17. apríla 2011

Sárvárfurdo

Tento víkend bol super, v piatok hneď po práci sme s dievčatkami stihli posadiť konečne čosi do záhradky, takže zemiaky, hrášok, cibuľka, reďkovka, kôpor, stonkový zeler, kaleráb, kapusta sú na poriadku.
A náš tatinko zatiaľ bojoval s drevom z našej starej strechy.

A večer sme ešte zvládli spolu navariť na víkend, aby sme sa celú sobotu mohli flákať :) A takáte parádne knedlíky robíme vďaka našej pekárničke.
Recept:

pol litra mlieka
trochu cukru
trochu soli
jedno vajce
lyžicu oleja
kilo hrubej múky
pol kocky kvasníc

Všetko šupnúť do pekárničky na program cesto. Po vykysnutí rozdeliť na 4 knedle, nechať ešte podkysnúť a upariť. Dobrú chuť !

Sobota - malá dovolenka

Asi 120 km od Bratislavy sa nachádza maďarské kúpeľné mestečko Sárvár. Na otočku to bol celkom záber, ale pokiaľ máte času viac, hneď pri kúpeľoch je nielen veľa hotelov, ale i kemp, mnoho ubytovacích možností v súkromí. Veľkosť, vybavenie, čistota a služby tohto zariadenia boli pre nás príjemným šokom. Neustále čistenie podlahy, miestnosti na kojenie, spinkanie bábätiek, strava vrátane zdravej či detskej (čím nemyslím polovičný rezeň, ako tomu často býva) mi pripomenulo naozaj skvelú úroveń detských kúpeľov Sonnetherme v rakúskom Lutzmannburgu. Tie v tomto smere azda nemajú konkurenciu, žiaľ cena tomu plne zodpovedá. Sárvár je skutočne dostupnejší, rodinná vstupenka dvaja dospelí, dve deti vás vyjde na necelých 22 Eur, zrovnajte si to napr. s takým Sencom a prezrite si výbavu .... niet o čom.

A na záver - maďarské mňamky :) 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára