Celkový počet zobrazení stránky

piatok 28. júla 2017

Dvojka

Domov číslo dva - kemp Bezdrev, na brehu rovnomenného rybníka. 
http://www.h-r.cz/cz/hr/camping-restaurant/
Trošku sme zblbli príchod, trochu nepochopiteľne a nejasne ohraničene sa prelína s kempom Hoch. Do kempu sú dva vchody, dve recepcie. Trafili sme na recepciu č. 2. (spoločný vjazd s kempom Hoch).Výhodnejšie z hľadiska kúpania (blízkosť hlavnej pláže) je vojsť cez recepciu číslo jedna, nakoľko autom je kemp neprejazdný, v jeho strede je malá lávka, cez ktorú sa dá prejsť len pešo. Pri jednotke  sú aj nové sociálky. Tie pri dvojke slabota, sprchy i teplá voda na umývanie riadu na mince. 

Ale na druhej strane, časť, do ktorej sme sa dostali bola kľudná, taká komorná. Parkovali sme kúsok od rybníka, romantika. 
Filmári by si tu prišli na svoje, bez akýchkoľvek úprav prostredia by sa tu dalo natočiť zopár nových dielov "Vyprávěj". V cenách kempov za celý pobyt neboli podstatné rozdiely, ale tento bol najdrahší, čo pri pomyslení aká výbava bola v tých nasledujúcich možno tak trošku považovať za trúfalosť.
Napriek tomu sa nám páčil a ostali by sme v ňom radi aj dlhšie, ale vyhnali nás osy. Boli všade a stále, jesť vonku bolo nemožné.




večery sú v kempe vždy naj


deň tretí patril kultúre 
Hluboká
netreba nič dodať, famózne, rozprávkové

keďže Stacynka nesmela na prehliadky, prestriedali sme sa,
čakala vždy s dozorom v zámockej záhrade


milujem to túlanie sa v časoch minulých
na chvíľu stratiť pojem o dnešnej modernej dobe


napriek veľkému množstvu turistov prehliadky ako aj predaj vstupeniek super organizovaný, nevznikajú žiadne dlhé rady (spomenula som si na minuloročné Lednice, kde sme stáli ako na banány)


a večer trochu adrenalínu
na vode


Hugi večer svieti


So Stacy pekné miesto na prechádzky, kemp nie je ohradený, plynule prechádza do lesíka (Miška videla aj srnku kúsok od karavanu). V zadnej časti stanovali ľudia, ktorí majú radi kľud a nepotrebujú veľké zázemie. mali sme šťastie na nemecké turistky (fanúšičky FKK).
Ráno si môžte kúpiť v malej predajničke čerstvé pečivko, maslo a zopár základných potravín. Stojí sa pri ňom dlhá rada a je to také príjemné retro.
Od recepcie číslo jeden jazdí k zámku turistický vláčik. 
Napriek drobným a v podstate ľahko napraviteľným nedostatkom, my hodnotíme ako fajn kemp.


Po dvoch nociach presun - posúvame sa k Lipnu

http://www.kemp-lipno.cz/

Tak toto bol posun. Cenou nadol a kvalitou zázemia výrazne nahor.

stojíme opäť kúsok od vody


pláž v kempe


varíme lečo


Kemp má skvelé sociálky, kuchynku, kde sa okrem varenia dá aj najesť, je v nej zopár stolov. Voľne dostupná malá knižnica. Voda na riad zdarma, sprchy za poplatok, ale za 20 korún sme sa v pohode stihli vysprchovať dve.

Ďalší deň - výletná loď na Lipne

Super plavba podfarbená country muzikou, k dispozícii drobný bar. Zaujímavý výklad.
Výletné lode jazdia z Hornej Planej, vľavo od stanoviska kompy. Auto treba nechať na platenom parkovisku (30 korún na deň). 




vľavo od prístaviska je pekná pláž, aj s vybavením, vstupné sa neplatí, je voľne prístupná


tak po plavbe ostávame kúpať


ale večer už prichádza únava



a ešte občas vykukla, kde my toľko trčíme :)



a už je opäť čas spánku, pokračovanie zajtra...








Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára