Celkový počet zobrazení stránky

nedeľa 5. júna 2016

Víkend pred

Víkend pred týždňom bol balatónsky. Kemp v Balatonakali vznikol spojením dvoch kempov. Tá prvá časť je aktívna, druhá sa využíva najmä v sezóne, keď je málo miesta a majú tam pevné státia maďarskí rybári. Pri vstupe do vody večne nahodené udice, ale príjemné kúpanie je na mestskej pláži, ktorá je hneď oproti kempu a kempoví hostia majú na ňu vstup zdarma. Na recepcii prekvapivo pán hovoriaci slovensky. A tváriaci sa ako citrón , človek mal z neho pocit, že je desne unavený ako na konci sezóny, len tá práve začína :(  Druhý pán maďar hovoriaci veľmi dobre nemecky a anglicky, milý, ochotný. Parcely pekne veľké, sociálne zariadenia, na spodnej hranici únosnosti. Čo je v podstate boľavé miesto takmer všetkých balatónskych kempov, nuž chýbajú peniažky na nové. Ale na druhej strane, nocľah päť osôb, pes, veľká parcela, elektrina vyšiel cca okolo 26 Eur, čo je bezkonkurečne lacno. Voda v sprchách horúca a nie je na žetóny.








V sobotu výlet na Tihany 




Vďaka Marekovi sme pričuchli ku  geocachingu. Zaujímavá zábavka,
vedela by som tomu podľahnúť. Podarilia sa mu jedna na Tihany a jedna v Balatonfurede.



Tihany už žije levandulou a turistami a paprikou.



A po Tihany Balatonfured. Moje druhé naj miesto na Balatone. Exkluzívny jachtový klub síce spôsobuje VIP klientelu a vyššie ceny, napriek tomu sa tu cítim dobre.



a aj "piráta z Karibiku" sme stretli :)


a ďalšia cache(ka)



a večer tradične s gitarou



Necelé tri hodinky od Bratislavy. Dovolenkový pocit. Večerné promenády. Teplá voda. Prijateľné ceny. Vrelo odporúčam, keď je do "hlavnej" dovolenky ešte ďaleko, ale telo a hlava už tak unavené, že ju potrebujú.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára