Celkový počet zobrazení stránky

piatok 28. júla 2017

Návrat

Návrat z dovolenky. Ťažký. Chcela by som tomu rozumieť. 
Vraciam sa do nášho milovaného domčeka, do reality, ktorú mám momentálne tak dobre nastavenú a i tak - stráááááááášne sa mi nechcelo späť.
Asi je to tým, že záver dovolenky bol v tom type prostredia, ktoré ma tak fascinuje.
Naša Miška to trefne okomentovala: "Maminka zas bude niekoľko dní prezerať na internete inzeráty typu Predám drevenicu na samote a potom bude zas kľud.

Veď áno, bude....(láska a nechceš sa predsa len stať samostatnehospodáriacim roľníkom?)


Takže : 10 dní v ČR, v podstate južné Čechy, 1178 km. Štyri rôzne noclažiská.
Voda, hory, zábava, kultúra, adrenalín, šport (? Bože, kam až som došla), horúčavy i takmer nulové teploty. Skromne konštatujem, že skvele vytýčená trasa.

Deň 1.
Opäť požičaným autom (bráško vďaka). 
V domčeku preberá štafetu babička a my vyrážame do prvého cieľa : Kemp U roštenky, Telč.
Cca po 150 km strácame prídavné zrkadlo, našťastie pravé. Nepodarilo sa nám ho zachrániť, ostalo na ceste a stihlo po ňom prejsť pár nákladiakov. Takže cudzím autom a s rozbitým zrkadlom (fakt skvelý štart).

http://www.urostenky.cz/

O.K., vyhoďte si z hlavy obrázky kempov z Talianska, ktoré majú absolútne vybavenie zhodné s 5 hviezdičkovými hotelmi. Kemp U roštenky je niečo iné. Má atmosféru. Má "trampský dych". Boli sme iba jednu noc, ale očaril nás. Ide v podstate o hlavnú budovu pri rybníku , pár chatiek a veľkú pokosenú lúku, kde si každý nájde to svoje miesto. V noci nad ním svieti milión hviezd. Rybník nás nezlákal, nebolo ani tak teplo a bol pre nás o pár stupňov tmavšie zelený ...
Spojenie s prírodou je v tomto kempe absolútne.
Vyhlásené grilovacie umenie majiteľa sme žiaľ nestihli vyskúšať, ale obsadenosť večer nasvedčovala tomu, že je fakt majster.



vidíte tú dúhu?




Čo sa týka vybavenia, toalety i sprcha už naozaj niečo pamätajú. Osobne dúfam, že ich v dohľadnej dobe čaká rekonštrukcia. Ale majiteľovi slúži ku cti, že sa na nič nehrá, počula som ho telefonovať s nejakým záujemcom a na rovinu mu objasnil skutkový stav zariadenia.
Takže - zázraky nečakajte, ale atmosféra a cena vás očaria. Prvý deň chceme stihnúť prehliadku Telče.

Telč


Je to ako maľované. Tie domčeky už pozná asi každý.



Dávame si kávu na námestí a zažívame prvý pozitívny šok. Čašník evidentne veselá kopa vtipkuje počas celej objednávky a medzi rečou ponúka (zo srandy) držkovú (v kaviarni s cukrárňou). Igorko dáva najavo, že ju má veľmi rád. A po pár minútach sa pán čašník objaví - s tanierom držkovej polievky. Bol ju v inom podniku pre neho doniesť a úplny gól na záver - na účtenke sme ju nenašli. Bol to darček!!!
Keď dáme do poriadku všetky veci z Huga, dúfam, že nájdem účtenku, aby som sem mohla dať kontakt, žiaľ nepamätám si meno podniku:(
Každopádne tento pán svoj džob evidentne miluje. Radosť takého stretnúť.
Takže tatinko to našiel - Cafe Oliver! Na Facebooku nájdete i fotku tohto milého pána, je to foto s tromi chlapmi, on je ten sympaťák s okuliarmi vpravo :)

Pri spiatočnej ceste stretáme takúto reklamu -
hm - japonci chutia najlepšie čerství???


Prezreli sme v podstate len námestie a blízke okolie, ale únava robí svoje a ide sa spinkať. Prvú noc spíme ako polená, zajtra nás čaká presun na stanovište číslo 2.


1 komentár:

  1. ...Drevenicu na samote uz hladame 3roky...nieje to az take jednoduche 😁

    OdpovedaťOdstrániť