Celkový počet zobrazení stránky

nedeľa 18. septembra 2016

Obliekame

Obliekame konečne náš domček. po osemnástich rokoch bývania v ňom. Chúďa, dočkal sa.
Pôvodný zámer tmavozelenej nevyšiel, netušila som, že taký tmavý zelený odtieň do fasád nejde namiešať. Ale našli sme čosi iné a vypálilo to dobre. Aspoň nám sa páči. A je fakt, že ľudia sa pri ňom teraz pristavujú a pýtajú sa nás na tú farbu. Aj úplne cudzí.



Zatiaľ máme dve steny, tento týždeň pokračujeme. Asi. Aj tento skvelý výsledok len vďaka Dulimu, ktorý sa sám natlačil pomôcť. Duli - VĎAKA!!!!
Okolo okien zatiaľ len penetrák, preto je to špinavé. Ale aj tak - pre mňa je to niekde v rovine zázraku. Nenormálne teším.


Tabuľka musela tiež v dielni päť rokov čakať. Vzrobená v Smaltovni Skalica, na základe grafického návrhu od Lucky (Luci vďaka!!! už asi ani nepamätáš:)).

Tak už len ten zvyšok nahodiť, bielu omietku okolo okien,namontovať poštovú schránku,  doviezť a rozhádzať štrk okolo domu, dočistiť zámkovú a dosypať do nej štrk, vykopať a vyviezť hlinu z predzáhradky, doviezť novú...
Na stupnici únavy od jeden do desať som práve asi na šesťnást...

Tento týždeň som opať trochu viac cukrárčinou žila, môj najvyšší šéf mal narodky, tak torta, dnes ráno o jednej som dokončila jedny svadobné medovníky.
Včera s Emkou a babičkou výlet do Ledníc .











A keďže tatinko pracoval a Miška mala iné plány, tak sme potom večer dlllllllho večerali, aby sme si stihli všetko navzájom vyrozprávať.


No, áno adventné servítky...sa stane aj v septembri :)

A dnes som si ešte zavarila feferónky od tety susedy



a fakt neverím, že bol víkend, cítim sa akokeby ani nie...
Dobrú nocku všetkým a príjemný nový pracovný týždeň!

2 komentáre:

  1. Zdeni, akurat som ta chcela pochvalit, ze aka brutalna cedula. Fakt si vobec nepamatam, ze som ti nieco take robila... Boze, ja mam Alzheimeraaaaaaa :-(
    Ale ta farba na dome sa mi paci, ked Igor povedal, ze severska modra, tak fakt som si hned predstavila, tie norske domceky....

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Lucka, keby si si len nepamätala...stáva sa. Ale že si mi ju chcela pochváliť, to je brutus :))
    A domček ďakuje za kompliment...cíti sa tak nórsky :)

    OdpovedaťOdstrániť