Celkový počet zobrazení stránky

pondelok 22. apríla 2019

Hagenbachklamm

 Veľkonočný pondelok v lese. Výborný nápad.
Slabšia logistika, nenašli sme ten správny vstup do rokliny, našlapali sme čosi navyše do kopca, vo Viedni sme vošli nechtiac na diaľnicu ( toto bude drahé:( ) a napokon sme sa ocitli až pri mojej práci, tak sme dali kávu a pokecali aj s mojimi pracovnými deťuchami. 



potok šumel




a stromy voňali


svahy boli celé pokryté medvedím cesnakom 
ale ide o chránené územie , takže netrhá sa


kamoši



hadica!!! brrr alebo hadiak


Cestou späť sme sa zastavili na pláži v Klosterneuburgu, kde premáva kompa 
cez Dunaj. Ľudia ležali na pláži, popíjali nápoje a vôbec, už to bola taká letná atmoška.
Dokonca aj Stacy vliezla cca po kolená do vody.



Vonku sa práve parádne rozpršalo. Teším sa, záhradke to prospeje.
Sedíme pri telke a už sme videli dve relácie o pečení chlebíka. A bagiet.
Namotávam sa. Chápem ten pocit zvláštnej hrdosti. Keď človek zarobí peniaze, ok, zabezpečí potravu za ne. Ale keď donesie vlastnoručne vypestovanú mrkvu, či upečený chlieb...to je úplne niečo iné.
Podľa mňa, toto je ten pocit vlastného uspokojenia, tej hrdosti na seba, ktorý naši predkovia dennodenne zažívali a nám chýba.
Budem si ho musieť dopriať.

Dobrú nocku!
S láskou Z.

4 komentáre:

  1. To mi pripomina, ze som ti slubila ten recept na "chlieb pracujucej zeny"

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dobrý tip na výlet. Ak budeme uvažovať, kam sa vybrať, určite si spomeniem. Miesto mi je trošku známe, pred niekoľkými rokmi som sa tam raz vybrala z Viedne na bicykli. Prišli sme až do Greifensteinu a odtiaľ potom druhou stranou Dunaja naspäť do Viedne. Ak nebudete niekedy vedieť, že kam na výlet, vyskúšajte Myrafälle, kde sme boli vlani.

    Ešte si pamätáte, ako sa volá rastlina s fialovými kvetmi? Už asi kvitne. Dávno som nebola nikde medzi poliami, takže neviem. Ešte sa vám priznám, že som sa raz vybrala hľadať makové pole do Rakúska, o ktorom ste tu na blogu písali. Aj som ho našla :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Facelia :) Ano, pamatam:) Aj na to pole pri Zwerndorfe. Odvtedy cakam kazdy rok, ci tam raz opat bude mak.Mozno tento....A dakujem za tip na vylet, urcite vyskusame! Ja som tu faceliu vtedy nafotila v juni cestou na Balaton, cize trochu juznejsie.

      Odstrániť