sobota 30. novembra 2013

Výborné bravčové a Klárin likér

Na naozaj mňamkové mäsko potrebujeme:
bravčové na kosti 
maslo, horčiču, soľ, čerstvú šalviu, petržlenku, rozmarýn,tymián
zemiaky, slaninku, mrkvu, petržlen, šalotku


mäsko narežeme na plátky tak, aby ostalo držať na kosti, osolíme, natrieme maslom zmiešaným s horčičou (poctivo medzi všetkými plátmi)
potom do každej medzery naukladáme veľa byliniek


mäsko zviažeme, aby držalo pokope a na panvici zprudka opečieme z každej strany

uložíme na pekáč, vrch zakryjeme plátkami slaniny, podlejeme masovým vývarom


po cca 40 minútach pridáme zemiaky, šalotku, mrkvu, petržlen a pečieme kým nie je zelenina upečená a vrchná koža na mäsku hnedá.



Klárin likér

neviem, či má tento schnaps nejaké meno, pre mňa ostane Klárin
pridávam ho sem, hoci ešte neviem, ako bude chutiť výsledný efekt, takže skúšajte na vlastné riziko

potrebujeme
1kg bio citrónov, 1kg kryštáľového cukru, 100ks šalviových listov, 1liter destilátu (ja som dala našu vlastnú pálenku, ktorá je inak dosť brrr, tak dúfam...)


nahádžeme do hrnca, zalejeme alkoholom, dáme do chladu a každý deň premiešame, trvá to celý mesiac:(



tak už len vydržať ten mesiac...asi to bude dobrý novoročný likérik.


Dobrú nocku!









1 komentár: